Bel voor een vrijblijvende offerte T 070 399 24 69

Snertweer

snertweer

De winter lijkt weer terug te zijn en wat is er lekkerder dan een kop snert met dit weer?

Speciaal voor onze volgers geeft onze chef zijn geheime recept prijs van de lekkerste erwtensoep van de Haagsche regio!

Ingrediënten

400gr. spliterwten, stukje rookspek (ca. 150gr.) 1 hamschijf, zout,

2 laurierblaadjes, enkele peperkorrels, zout, 4 preien, 2 aardappels,

2 winterwortels, 1 kleine selderijknol, 2 rookworsten, bos selderij.

Bereidingswijze

Breng de spliterwten met 2 liter water, het rookspek, de hamschijf, laurierblaadjes en peperkorrels en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en selderijknol en snijd in blokjes. Schep het vlees uit de soep en snijd in blokjes. Voeg dit met de prei, wortel, aardappels en knolselderij bij de spliterwten en kook ca. 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Hak de selderij. Neem de worst uit de pan en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst met de selderij toe en warm nog ca. 5 minuten door en smullen maar!

 

Geen zin om in de keuken te staan? Kom dan langs in één van onze vestigingen en geniet van onze verse snert!